2011. május 21., szombat

Álló női akt Pál Huzella, Magyarország, 1900

Álló női akt Pál Huzella, Magyarország, 1900:
Álló női akt Pál Huzella (1886-1967), Magyarország, 1900, művészeti mozgalom a fauvizmus (részben a klasszikus modern mozgalom)

Közepes: olaj, vászon (szegezve)
Idő: 1900
Kép Méretek: 100 x 63 cm
Beállítás: 113 x 73 cm
Kortárs keret, arany festék
Nagyon jó, restaurált eredeti állapot

Kép leírása és értelmezése

A kijelzők 100 x 63 cm nagyon nagy olajfestmény Pál Huzella vollfigurige egy nő ábrázolása. A fiatal nő jelenik meg a teljes meztelenség, anélkül, hogy tudatos Schamesgeste vagy palliatív a természetes nőiességüket. A sötét háttér jön a fény, majdnem fehér test világosan és tovább erősíti a világos-sötét kontraszt. A festék durva és teszi a kép jelenik meg részben befejezetlen.

A dargstellte a Huzella nő egy frontális nézetben közelről, hogy a testük jelennek meg tetőtől talpig, teljes képkocka. Az állandó modellje, elfoglalja a központi helyet foglal el a kép. Amellett, hogy egy fehér lapot a bal oldali nincs más kompozíciós képelemek. Körvonalait a test van a hangsúly, és a színek alkalmazott nagy területen, így a személy jelenlétében növeli. Az arca felé fordult, a néző szeme nyitva van, és keres közvetlenül a nézőt. A csípő által ferdén hajlított kissé a jobb láb játék húzta a lábát is. Ez leírja a szervezet S-görbe, a lendület szét a területen a has, csendes övezetben.

A háttérben a fal és csak életlen, jelzi egy vízszintes vonal látható a függőleges tér korlátait. Összesen van olyan kevés a test mellett, arculati elemek, hogy elvonja tőle. A kép-orientált összetételében a meztelen fotózás az idő, itt van az erotikus nem lehet eléggé hangsúlyozni, de a lépcsős melankólia.
Ár: 3800 Ft